Welcome!

.

torsdag 15. januar 2009

Velkommen til Academia Liberti

Academia Artivm Didacticvm Eqviorvm in Liberti (the Academy of the Art of Equine Education at Liberty) er en non-profit organisasjon.

Vårt mål er å samle de mest opplyste hestemenneskene i verden, for sammen å jobbe for en endring av de omstendighetene hester vanligvis holdes under i dag. Dette er mennesker som ønsker å utvikle og utdanne seg selv for å kunne oppleve hesten som et bevisst og intelligent vesen som lider under de levevilkår og bruk det utsettes for av mennesker. Hester er edle vesener og de er derfor veldig lett å misbruke. Det er derfor vårt ansvar å utvikle oss selv til bedre mennesker som ikke utnytter vår posisjon til å misbruke andre vesener, men heller respekterer naturen og livet. Hver enkelt av oss har selv ansvar for å bli bedre personer slik at vi ikke behøver å tilfredsstille våre egne behov på bekostning av andre individer. Hver enkelt av oss har ansvar for å utvikle oss slik at vi kan ha et tilfredsstillende liv, hvor vi ikke bare streber etter egen profitt eller fordeler, slik det er vanlig her i verden. For å gjøre det lettere for oss å lære hvordan vi oppnår dette for oss selv bør vi prøve å oppnå et annet nivå av forståelse. Videre bør vi lære hvordan det er å gi uten forventninger og dermed oppleve belønningene av et liv med en slik innfallsvinkel.

Vi ønsker ikke å skrape i overflaten. Vi ønsker å fjerne årsaken til lidelsene hester i denne verden har. Nesten alle hester holdes for å tjene mennesker på en eller annen måte. Mennesket ønsker å gjøre noe med hesten. Disse ønskene er forskjellige, og de avhenger av utviklingsnivået til det enkelte mennesket., men de er grunnlaget for alt. Først når vi begynner å tenke i en annen dimensjon vil vi utvikle oss og bli i stand til å ikke bruke (misbruke) hesten på denne måten.

Nettopp dette er hovedmålet til dette akademiet – å hjelpe mennesker til å oppnå en annen forståelse slik at de kan leve i harmoni og ha fred i sjelen, til å bli sterke og pålitelige personligheter.

Vi ønsker ikke tilhengere, vi foretrekker mennesker som tenker og fatter sine egne konklusjoner, som er i stand til å ta egne beslutninger og stå bak disse ut av overbevisning.

Hestens helse er første prioritet for oss. Den står over alle menneskelige begjær for prestasjoner eller resultat. Vi støtter optimal naturlig levevilkår for hester, så nært naturen som mulig. Hesten må få muligheten til å leve under artstilpassede forhold og føle seg som en hest.

Academia Liberti tilbyr grundig og omfattende kunnskap om avansert hestehold, hovstell, anatomi, fysiologi, tannhelse, historie, selv-utvikling, Haute Ecole bevegelser med mer.

Kunnskapen som er tilgjengelig gjennom Academia Liberti er gratis. Vi ber ikke om penger, vi ber om integritet, ansvarlighet og avansert tenking.

Academia Liberti er basert på den frie viljen til både hest og menneske, vennskap, kjærlighet og frihet til å velge for hesten. Vi lærer hesten Haute Ecole bevegelser på dette grunnlaget.

Vi ser frem til gjennomtenkte diskusjoner og utveksling av erfaringer for å kunne utvikle oss, lære og jobbe for de samme målene.

Opprinnelig skrevet på engelsk av Maksida Vogt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar